пʼятниця, 25 серпня 2023 р.

Іван Франко із бойківського краю - син України, велич світова

                                            

    Галичина дала світові багато визначних людей. Серед них яскравою постаттю є Іван Франко - класик української літератури, геніальний письменник, перекладач, публіцист, громадський і просвітницький діяч, який своєю невтомною працею будив і зміцнював національну свідомість українців.

       Його називають Генієм української нації...Він - розум і серце українського народу...Невтомний Каменяр...Титан праці...Вічний революціонер...Гігант людської думки...Український Мойсей...Співець свободи...Безсмертний син безсмертного народу... Вічно живий... Наша гордість і слава...

         З метою  вшанування пам'яті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча Івана Яковича Франка , популяризації його літературної, публіцистичної, наукової спадщини, зважаючи на його вагомий внесок у становлення української нації та з нагоди відзначення 167- річниці від дня народження, в бібліотеці    влаштовано  книжкову виставку-портрет "Іван Франко із бойківського краю - син України , велич світова," яка розповідає про життєвий та творчий шлях  великого митця. Тут презентовано  творчий доробок Івана Яковича: прозу, публіцистику, переклади, а також літературу про нього.

      Літературна спадщина такої геніальної особистості як  Іван Франко є золотим фондом України. Його твори вчать нас думати, розуміти  та відчувати, а також позиціонувати себе нацією, гідною поваги та захоплення. Кожен твір письменника – це ідея загальнонаціональної єдності та автентичності.

    Тож запрошуємо Вас до бібліотеки ознайомитись із літературою, документами, які представлені на книжковій виставці, щоб, перегортаючи сторінки творчості Івана Франка, ще раз збагнути й осягти багатогранний талант цієї людини.


Немає коментарів:

Дописати коментар