четвер, 17 серпня 2023 р.

Літературне сузір'я краю

       Наша споконвічна Галицька земля багата й невичерпна на оригінальні таланти, джерела художнього слова, витоки животворчої духовної сили. Над нею завше витає вільний український дух, невиснажливу силу якого успадковує, передає з роду в рід національна література, незнищенна скарбниця різножанрових творів красного письменства.

         Івано -Франківщина здавна славиться своїми культурними традиціями. Досить високого рівня досягло й письменництво краю. Літературне Прикарпаття репрезентоване десятками відомих  і маловідомих імен і жанровим розмаїттям літературного процесу краю.  З метою ознайомлення з найпопулярнішими  письменниками  Прикарпаття  в бібліотеці розгорнуто інформаційну вітрину "Літературне сузір’я краю». На виставці  представлені книжкові видання  письменників нашого краю Ю. Андруховича, Т. Прохасько, М. Ткачівської, О. Деркачової, С. Процюка, М. Вайно, Є. Барана, Г. Петросаняк та О. Слоньовської.

          Українське художнє слово - це вияв талановитості, інтелектуальності.  Це – духовний меч, покликаний стояти на сторожі соборності і незалежності України, збагачення внутрішнього світу нашого сучасника, культури народу. Ми повинні не тільки любити свій край, а й знати його історію, культуру, літературу – минулу і сучасну. 


Немає коментарів:

Дописати коментар