четвер, 13 травня 2021 р.

Ми пізнаємо Європу

                                       

      Європа – це континент різних культур, релігійних та правових традицій, але, водночас, спільних цінностей. Ці цінності сприймає, а відтак і захищає Європейський Союз. Він заохочує співробітництво між європейськими кордонами, сприяє єдності при збереженні розмаїття.. Намагаючись інтегруватися в Європейське співтовариство, Україна і почала відзначати День Європи. На Україні це свято сприймається як спосіб приєднання до тих цінностей, яких дотримуються в ЄС.

        З 2003 року в третю суботу травня в Україні відзначається День Європи . День Європи для України означає багато чого, адже наша країна прагне стати повноцінною європейською державою. Це свято нам вкотре нагадує, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного з нас

       Познайомитись ближче з Європою, її країнами та народами, дізнатись, як Україна крокує в Європу можна з книг та періодики у нашій бібліотеці на книжковій виставці - експозиції  "Ми пізнаємо Європу". З представлених книг читачі дізнаються багато цікавого про географічні особливості, природу, історію, економіку та культуру європейських держав. 

        Щоб розкрити найцікавіші історичні, культурні, пам’ятні та найвизначніші місця країн Європи, познайомитися з її видатними пам'ятками архітектури, мистецтва, культури та природи  з дітьми проведено годину цікавих повідомлень " Цікаві факти про Європу". 

       З   гуртківцями   "Юні краєзнавці" зав.клубом З. Смик провела  флешмоб  "Мандруємо містами Європи. " 



        День Європи – це свято, яке вже стало не лише знаковим, а й доброю традицією для всіх нас. Воно є символом співпраці та солідарності народів європейського континенту, невід'ємною частиною якого є Україна. Сьогодні європейський вимір є потужним стимулом для модернізації національної економіки, створення додаткових можливостей для виходу українських підприємств на зовнішній ринок та залучення інвестицій.


Немає коментарів:

Дописати коментар