четвер, 6 травня 2021 р.

І пам'ять про війну нам книга оживляє

 

       В історії народів світу є події, які залишають глибокий відбиток у пам’яті людській. До таких подій, безумовно, слід віднести Другу світову, а для українського народу — Велику Вітчизняну війну.  1941–1945… Лише тире розділяє ці дати, а в житті — понад 20 мільйонів загиблих, яких забрала війна та страшні сліди, які вона залишила. Територією України фронт прокотився двічі і перетворив на руїни та згарища 714 міст і 28 тис. сіл. Скільки горя, скільки страждань за цими цифрами…

     У ці травневі дні Україна відзначає День пам'яті та примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, для українців це не тільки День Перемоги над нацизмом, це - день всенародної пам'яті, День вшанування численних жертв війни та день, що уособлює в собі національну боротьбу за право на власну державу, свободу та незалежність. У серці кожного українця жива пам'ять про мільйони мужніх і незламних людей - справжніх героїв, які стояли на фронтах, які підтримували тил та тримали лінію оборони, які вірили в перемогу. Про їхню жертовність в ім'я свого народу та любов до рідної землі маємо говорити і сьогодні.

       На передодні таких великих свят, як День пам'яті і примирення, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, в бібліотеці оформлена книжкова виставка  «І пам’ять про війну нам книга оживляє».

       Охоронцями пам'яті поколінь виступають книги про події 76- річної давності. Книги про війну - духовне продовження реальних подій. Вони розповідають про беззавітний героїзм нашого народу, про подвиги, які скоєні в ім'я Батьківщини і заради захисту всього того, що було дорого і свято.

       Пройдіть по сторінках цих книг разом з ними. Відчуйте подих великих подій. Рядок за рядком вас будуть супроводжувати солдати і матроси, партизани і підпільники, трудівники тилу, розвідники і дипломати, поети, письменники і журналісти, які залишили нам безцінний спадок - правду про війну.

      Згадаймо тих, хто пішов і не повернувся з полів битв! Слава їх живе і понині. Низький уклін колишнім фронтовикам! Наша вдячність, наша любов - з вами, ветерани!

        Ми пам'ятаємо, ми вами пишаємося!


Немає коментарів:

Дописати коментар