середу, 12 травня 2021 р.

Митець великого таланту

         14 травня 2021 року виповнюється 150 років від дня народження видатного українського письменника, неперевершеного майстра соціально-психологічної прози, новатора модерністської техніки письма, новеліста, тонкого спостерігача людської душі, гуманіста і просвітителя Василя Семеновича Стефаника.

        До відзначення ювілею Василя Стефаника  в бібліотеці оформлено виставку-портрет   "Митець великого таланту"

  та проведено  з учнями   літературний вернісаж " ВасильСтефаник -  син покутського краю" .



         Василь Стефаник горів для народу, він писав свої твори для людей. Увійшов у знамення літературних поцінувань, як великий реаліст і новатор, майстер  новел, митець-демократ. Він став серцем народу. Такими словами розпочала  захід бібліотекар і провела присутніх життєвим і творчим шляхом Василя Стефаника.

          Користувачі бібліотеки зачитували уривки із творів  «Камінний хрест», «Синя книжечка», «Дорога», «Моє слово» та інші. Присутні мали змогу  також переглянути  презентацію "Василь Стефаник: життєвий шлях письменника" .

  

    Творчість В. Стефаника – не просто майстерне зображення автентичного галицького сільського побуту, політичних обставин того часу, це заглиблення в універсальні аспекти людського життя. Його творчість та манера письма мали великий вплив на розвиток української новелістики.


 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар