вівторок, 3 жовтня 2023 р.

Лине слава козацька з далеких віків

         Свято Покрови Пресвятої Богородиці з 2023 року згідно з Указом Президента святкуємо 1 жовтня.   Вона є заступницею і захисницею від ворогів. Водночас українці відзначають: День українського козацтва, День створення УПА, День захисників і захисниць України.

       У цей день українці вшановують історичне значення й заслуги козацтва в утвердженні української державності. Українське козацтво – надзвичайно цікаве і важливе явище в історії як країни, так і світу. Козаки дивували, захоплювали, надихали художників і літераторів на створіння своїх шедеврів, берегли рідну культуру і звичаї. Секрет успіхів козаків тримався на трьох китах: фізична досконалість, кодекс честі і доблесне керівництво.

     З нагоди свята у бібліотеці проведено історичний екскурс  та   організовано книжково - ілюстративну виставку  «Лине слава козацька з далеких віків». 


 Читачі дізнались  про те, хто такі запорожці, про державну діяльність українських вояків, їх  героїчну  звитягу,  походи,  про життя  та побут козаків на Січі, про славні  звичаї, традиції та легенди . 

      Читачі можуть  також ознайомитися з книгами,   представлені на виставці,  які  дозволять зануритись  у неймовірну атмосферу славних героїчних часів козацької доби.  

     Ми українці - нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців і вояків УПА, зараз, в період повномасштабної війни виборюємо кожен клаптик рідної землі, захищаючи свої кордони. Героїчне минуле України поєдналося з героїчним теперішнім. А гасло «Слава Україні! Героям Слава!» стало офіційним вітанням українського війська.

Немає коментарів:

Дописати коментар