середу, 4 жовтня 2023 р.

Дивовижний світ тварин

                   

     4 жовтня, у світі відзначають Всесвітній день захисту тварин. Його мета — привернути увагу людства до прав тварин та їхнього добробуту та нагадати, що є тварини, які знаходяться на межі зникнення.

      Дата 4 жовтня вибрана не випадково. Це день католицького святого Франциска Ассизського, який вважається покровителем тварин. За переказами, святий  Франциск з особливою турботою ставився до усіх живих істот і відчував їхню біль і страждання гостріше за свої власні, міг спілкуватися з тваринами.

       В Україні Всесвітній день захисту тварин відзначається, починаючи із 2000 року.  Це свято шанують не тільки представники природоохоронних організацій, а й просто звичайні люди, в житті яких тварини займають особливе місце.   Статистика свідчить, що у світі щогодини зникає близько трьох видів тварин. Щодня зникає понад 70 видів фауни та флори. За останні 25 років біологічне різноманіття нашої планети зменшилося більш ніж на третину. Це привід замислитися над тим, що люди повинні бути захисниками своїх «менших братів». Адже планета Земля належить не лише людству: і люди, і тварини, і рослини — єдине ціле.

     До Всесвітнього дня захисту тварин працівники бібліотеки підготували  книжкову виставку "Дивовижний світ тварин".


     На  виставці  представлена література, в якій можна знайти матеріал про різні види тварин, як правильно їх доглядати і лікувати, піклуватися про них та оберігати. Запрошуємо усіх бажаючих ознайомитись з представленими на виставці книгами та взяти їх з собою. Адже тваринний світ такий цікавий і незвіданий.
              Пам’ятайте, що всім братам нашим меншим потрібна турбота, ласка і ваша любов. 

Немає коментарів:

Дописати коментар