середу, 27 вересня 2023 р.

Все починається з добра

                                                   

   З нагоди відзначення 105-річниці  від дня народження В. О. Сухомлинського та з метою увічнення пам'яті видатного українського педагога-гуманіста у бібліотеці  проведено  годину спілкування    за сторінками творів В. Сухомлинського « Все починається з добра».   Бібліотекар ознайомила школярів з життєвим та творчим шляхом видатного вчителя та письменника, закликала звернути увагу на виставку книжок В.Сухомлинського « Людина великої душі».


  Адже, кожна  казка, кожне оповідання – розповідають читачам про неповторну красу природи,чуйність у взаєминах між людьми, магічну силу доброти, пробуджують  бажання захистити слабшого, допомогти старшим. Щира усмішка, добре слово і хоча б краплиночка тепла – мають дуже велику силу. Василь Сухомлинський дуже любив дітей. Навчав їх, а ще писав для них багато-багато оповідань, казок: про ласкаве сонечко і м'яку зелену травичку, про працелюбних мурашок і веселого метелика, про зайчика-хвалька та голосистого півника, про ласкаві мамині руки і добру бабусю. Він писав про доброту, бо сам був доброю людиною і дуже хотів, щоби діти виросли добрими і чуйними, працьовитими, щоб любили тата і маму, рідну домівку, нашу Батьківщину з широкими луками, зеленими садами, безмежними ланами.

     Мабуть, саме тому більшість його творів на морально-етичні теми, якими він спонукає нас до самостійних роздумів, оцінок, висновків. Читайте твори Василя Сухомлинського. Вони навчать вас бачити й розуміти прекрасне, адже від розуміння краси оточення починається все найкраще, що є в людині, починається краса людських вчинків.


Немає коментарів:

Дописати коментар