четвер, 25 квітня 2024 р.

Залишиться у пам'яті у нас, як вічна рана, цей страшний Чорнобиль

     Чорнобиль… Сьогодні це слово знає увесь світ. Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок. Важким колесом «прокотилась» Україною аварія на Чорнобильській атомній станції.  Вже  38 років минає   з часу вибуху на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС - події, що стала найбільшою ядерною катастрофою в історії людства. Ту мирну весняну, українську ніч на берегах Прип’яті люди не забудуть ніколи. О 1 годині 24 хвилини 40 секунд, коли містечко атомників Чорнобиль, Прип’ять і вся Україна міцно спали безтурботним сном, раптом пролунав вибух і над четвертим реактором Чорнобильської атомної електростанції велетенське полум’я несподівано розірвало нічну темряву.

     До  відзначення 38- ої річниці Чорнобильської аварії   в бібліотеці  проведено інформаційний вісник «Чорнобильська катастрофа та її наслідки» та оформлено книжкову   виставку-пам'ять  "Залишиться у пам’яті у нас , як вічна рана , цей страшний Чорнобиль". На виставці представлені книги, які розповідають про Чорнобильську трагедію. Це документальні і художні твори,що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом, жахливі наслідки аварії, спогади про тих, хто ризикував своїм життям і здоров’ям  задля порятунку мільйонів інших людей,  сучасне життя чорнобильської зони. Тож запрошуємо     жителів села завітати до бібліотеки та ознайомитися з книжковою виставкою - пам’яттю « Залишиться у пам’яті у нас , як вічна рана , цей страшний Чорнобиль».


        Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.


Немає коментарів:

Дописати коментар