вівторок, 2 квітня 2024 р.

Чарівний світ дитячої книги

  

        Щороку 2 квітня у світі відзначають Міжнародний день дитячої книги. Це свято було започатковане в 1967 році рішенням Міжнародної ради з питань дитячої книги. А дата обрана не випадково. Саме цього дня народився славетний данський казкар – Ганс Крістіан Андерсен, якому не тільки вдалося змінити ставлення до дитячих книг, але й розвинути і збагатити цей вид художньої літератури. Творами дивовижного митця захоплювалося не одне покоління читачів в усьому світі.

     Книги – один із найкращих винаходів людства. Книги надихають, мотивують, розвивають, втішають, змінюють свідомість людей. Книги можуть рухати прогрес, а можуть бути зброєю.Дитячі книги не тільки розважають і розвивають, а й однозначно допомагають формувати думки і смак до життя у маленьких людей. На початку квітня діти і дорослі всього світу святкують день народження дитячої книги.

     Кожна дитяча книга — це можливість поринути у світ із незвичайними персонажами, яскравими картинками та добрими емоціями. Книги розвивають дитяче мовлення та емоційність, спонукають допитливість. Книги допомагають фантазувати, перемагати свої страхи, співпереживати та співчувати, знаходити інформацію, умінню спілкуватися.

    З нагоди свята у бібліотеці організовано книжково-ілюстративну виставку «Чарівний світ дитячої книги»,  на якій  представлені казки та  твори сучасних дитячих українських та зарубіжних письменників, а також проведено  з дітьми годину спілкування « ЇЇ величність – книга".

                             

      Якщо ви хочете бути успішними, жити в процвітаючій країні - читайте книги! Адже саме    книга вселяє в нас любов до рідної України, повагу до інших народів, інтерес до їхньої     культури, виховує почуття патріотизму. Вона навчає рідної мови, доносить до нас глибину і красу слова, допомагає усвідомити його велику силу.

       Книга - це мудрий, розважливий, найвірніший друг, який супроводжує нас усе життя. Світ змінюється на краще, коли ми читаємо.


Немає коментарів:

Дописати коментар