середа, 1 травня 2024 р.

В кожне серце із небес лине нам Христос Воскрес!



      Наближається одне з найбільших християнських свят – Великдень. Всі ми чекаємо цей день з великими  надіями та сподіваннями, що нарешті настане мир і спокій на нашій рідній землі.

   Великоднє свято пов’язане із воскресінням Ісуса Христа, а отже, символізує перемогу добра над злом і світла над пітьмою. Христос вчить нас воскрешати себе мудрістю і терпимістю. Українці, відроджують та свято бережуть свої національні традиції, уявлення про весняне пробудження, про невмирущість вічно живого духу нашого народу. Вивчення народних звичаїв та традицій  важливо для збереження національної культури нашого народу. В них закладена життєва мудрість та  духовні цінності, -  те особливе, що вирізняє його серед інших народів.

   Тому напередодні Великодня  бібліотека провела  з користувачами дітьми інформаційний дайджест"Традиції святкування Великодня", щоб вкотре пригадати українські традиції та обряди великого  свята. Про історію Великодня, традиції його святкування, головні символи свята, а також які бувають писанки, чим зумовлена їх різноманітність та про техніки їх виконання розповіла бібліотекар під час подорожі сторінками народознавчих книжок. В ході спілкування разом з дітками пригадали народні приказки, прикмети, а також дізнались про народні ігри та розваги на Великдень.  

      

     Також в бібліотеці експонується книжкова виставка « В кожне серце із небес лине нам Христос Воскрес!"». Матеріали, представлені на виставці, знайомлять користувачів із традиціями святкування Великодня, розповідають про походження одного із важливих символів цього свята в Україні – писанку. З видань, представлених на виставці, читач  дізнається , що потрібно покласти у великодній кошик, господині віднайдуть смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі – все це можна дізнатися, відвідавши виставку. 

                                             

      Тож, запрошуємо вас відвідати нашу бібліотеку та збагатити свої знання про українські традиції Великодня! 

                                            


Немає коментарів:

Дописати коментар