пʼятниця, 5 травня 2023 р.

Подвиг безсмертний - пам'ять нетлінна


                                                                                               І живуть у пам’яті народу

                                                                                               Його вірні дочки і сини,

                                                                                              Ті, що не вернулися з походів

                                                                                              Грізної, великої війни.

         У ці травневі дні слави та пам’яті ми вшановуємо людей старшого покоління, яким випало пройти крізь смертельний вогонь Другої світової війни. Ми пишаємося самовідданим внеском наших батьків і дідів у спільну з народами світу перемогу над нацизмом, великим подвигом, що увінчує героїзм, мужність і прагнення до свободи.

       8 травня Україна традиційно вшановує День пам’яті та примирення, який символізує перемогу над нацизмом та присвячений пам’яті жертв Другої світової війни.

Друга світова – найжахливіша війна, в тому числі і в українській історії. Ми пам’ятаємо, що понад 10 мільйонів українців поклали свої життя в цій страшній трагедії, щоб надати можливість вільно жити нам.

           З метою об’єктивного висвітлення незаперечного внеску українського народу у перемогу над нацизмом, а також вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, в  бібліотеці оформлено тематичну книжкову виставку  « Подвиг безсмертний – пам'ять   нетлінна» та проведено  огляд літератури біля виставки . 


  На  виставці представлено історичні видання, що неупереджено висвітлюють складні сторінки подій Другої світової війни, розкривають роль та внесок України у перемогу та вшановують пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом. 

Минають роки, відлітають у вічність, але ніколи не буде стертий з пам’яті нашого народу День Перемоги та подвиги захисників Другої світової війн.  Доземний уклін і сердечна вдячність усім ветеранам старшого покоління за подвиг заради щасливого життя нащадків.

    У нашому прагненні до незалежності й свободи Україна знову змушена захищати свій вибір і право.Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини. 

     Перемога буде за нами, адже за нами правда і наша земля! Віра та жертовність наших співвітчизників не знає меж. Історія свідчить – наш народ непереможний!

Немає коментарів:

Дописати коментар