вівторок, 9 травня 2023 р.

Казка мандрує Європою


     Цьогоріч Україна вперше долучається до міжнародних заходів з нагоди Дня Європи — свята, яке традиційно 9 травня відзначається в Європейському Союзі та інших країнах на знак миру та єдності на континенті. «Будемо вшановувати нашу історичну єдність – єдність усіх європейців, які знищили нацизм і переможуть рашизм», — сказав Президент Володимир Зеленський у зверненні 8 травня після підписання Указу про щорічне відзначення свята в Україні.

     Казки народів Європи – це великий обсяг культурної і літературної спадщини європейських країн і народів. Вони сповнені власними самобутніми рисами, що відрізняють їх з поміж інших народів світу. Багато сотень років Європа була розділена на чимало невеликих князівств і держав. Часом одні об’єднувалися, інші розпадалися, що призводило до певної культурної мішанини. Так народжувався і казковий епос, який увібрав риси, притаманні водночас декілька європейським народам.

      Бібліотека   до Дня Європи пропонує дітям  помандрувати країнами та містами Європи, де жили і творили всесвітньо відомі казкарі, згадаємо улюблені казки та їх персонажі, прогуляємось казковими парками та помилуємося пам’ятниками казковим героям.  До  цього свята в бібліотеці оформлено книжкову виставку-вікторину " Казка мандрує Європою". 

                                   

    Це свято нам вкотре нагадує, що Європа починається не за кордоном України, вона починається у серці кожного українця. 


Немає коментарів:

Дописати коментар