субота, 26 листопада 2022 р.

Не згасне в серці пам'яті свіча

  

         З кожним днем події Голодомору віддаляються в часі, не втрачаючи при цьому скорботного і трагічного значення. Голодомор - незагоєна рана історії, про яку ми не маємо права забувати.

У четверту суботу листопада щорічно всі українці - і в Україні і за її межами  - відзначають  сумний і болючий День пам'яті жертв голодоморів 1932-1933 років.   Голодомор ніколи не стане для нас історичною минувшиною: нестерпний біль шматує пам'ять не тільки очевидців, а й усіх наступних поколінь. Наш обов'язок - вшановувати, увічнювати пам'ять про знищених українців і пам'яттю зберігати духовну єдність поколінь.

     Тому до цієї дати працівники влаштували  виставку - спомин "Не згасне в серці пам’яті свіча".


          Книги представлені на виставці  розповідають  про  трагічні сторінки тих страшних подій української історії, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом "голодомор.

    Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам'яті, як одна  з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам'ять - це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.




Немає коментарів:

Дописати коментар