четвер, 1 грудня 2022 р.

Невтомний шукач свободи і щастя

 

                                                             

        3 грудня 2022 року виповнюється 300 років з дня народження Григорія Савича Сковороди, філософа, мислителя, письменника, педагога, музиканта. Він постійно вчився, передавав знання іншим.

 Григорій Сковорода.посідає почесне місце в історії прогресивної української і світової культури.

Грунтом, на якому народився і визрів талант мислителя і митця, загартувався дух непримиренного борця проти соціальної несправедливості, було суспільне життя тодішньої України з усією його історично обумовленою складністю і класовою суперечливістю, героїчною боротьбою народних мас проти соціального гноблення.

 Григорій Сковорода - один з найвидатніших мудреців Людства. Автор багатьох афоризмів , цитат, висловів. У своїх філософських діалогах Сковорода говорив, що найперше людина має "пізнати себе", як їй жити, робити добрі справи, як бути щасливим, як пізнати свою природу, свою долю, задуматися над сенсом свого життя, над поєднанням дружби та любові.

Саме про ці поняття можна прочитати у творчості Вчителя Мудрості.

 До  ювілею Григорія Сковороди Ясенська  бібліотека  пропонує для перегляду  книжкову виставку- портрет " Невтомний шукач свободи і щастя"  .

     Спадщина Сковороди належить до визначних надбань вітчизняної культури, а його ім'я зайняло помітне місце в ряду видатних діячів минулого, які збагатили філософську думку та художню літературу України.


Немає коментарів:

Дописати коментар