четвер, 19 травня 2022 р.

А над світом українська вишивка цвіте

    Сьогодні – Всесвітній день вишиванки – свято прадавнього закодованого оберегу українського народу, символу здоров'я, краси та щасливої долі. 

Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Вишивка – як символ, який зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе. 

 Кожен регіон України може похвалитися своїм унікальними вишиванками. Вони відрізняються фасонами, кольором, способом вишивання, орнаментом і візерунками.

До відзначення Дня вишиванки долучилися  працівники Ясенської сільської бібліотеки та клубу, які взяли участь у флешмобі  " Одягни вишиванку".  

 

 
 


До вашої уваги етновояж  « А над світом українська вишивка цвіте" , який допоможе розкрити все різномаїття наших сакральних оберегів.

Цьогоріч українська вишиванка рясно окроплена кров'ю тисяч відважних воїнів-захисників, мирних людей, жінок і дітей, безневинно занапащених лютим ворогом. 

Одягнімо ж вишиванки та доведімо, що Україна квітла та розквітне ще більше, не дивлячись ні на що! А вишиванка завжди буде нашим генетичним кодом нації! 

Вишиванка – духовна броня українця! 

                                               Хай вишита сорочка нам принесе тепло. 

                                              І небо синє мирним стане.

                                              Хай рідні землі нам дають врожай, зерно.

                                               А зло, війна і ворог згине!







Немає коментарів:

Дописати коментар