середу, 14 квітня 2021 р.

Ми за чисте довкілля!

     Щороку, у третю суботу квітня місяця в Україні відзначається День навколишнього середовища більш відомий, як День довкілля.

    Завжди у цей день українці долучалися до акцій, направлених на збереження та примноження природного фонду рідної країни. Цьогоріч карантинні заходи внесли у цю традицію суттєві корективи.

   Проте ми з вами ніколи не повинні забувати, що охорона природи має для людини надзвичайно важливе значення. Але кожному із нас почати потрібно з себе, усвідомити, перш за все, відповідальність за залишене сміття, забруднену воду чи повітря, за нанесення непоправної шкоди природі. Особливо обурює необережне поводження з вогнем в екосистемах чи зумисне спалювання рослинних рештків. Адже при сильній трав’яній пожежі гинуть практично усі живі істоти, що живуть у траві та на поверхні ґрунту, зникає корисна мікрофлора. Випалювання наносить пряму шкоду й здоров’ю людини.

    Сьогодні працівники нашого закладу культури не залишилися осторонь толоки. Окрім прибирання біля пам’ятника  І. Вагилевича  відбулося  прибирання і на території нашого закладу. .


     Впевнені, що тільки спільними зусиллями зможемо зберегти красу та неповторність рідного краю.

    Будьте свідомими громадянами!

    Бережіть природу!!!


Немає коментарів:

Дописати коментар