пʼятниця, 16 квітня 2021 р.

Збережемо нашу Землю блакитною і зеленою

 

               Щорічно 22 квітня відзначається Міжнародний День Землі - свято, що ознаменувало початок сучасного екологічного руху. Мета цього дня - звернути увагу на проблеми навколишнього середовища. Слоган Дня Землі 2021 - "Відродити нашу Землю". У День Землі в різних країнах, за традицією, лунає Дзвін Миру, закликаючи людей Землі відчути всепланетну спільність і докласти зусиль до захисту миру на планеті та збереження краси та багатства нашого спільного дому. Цей Дзвін є символ спокою, мирного життя та дружби, вічного братерства і солідарності народів та заклик до дії в ім’я збереження миру і життя на Землі, збереження людства та культури.
        У цей день люди проголошують екологічні ініціативи і закликають до дбайливого ставлення до планети. Цього року відзначається 51-ий День Землі. Його головними темами є відновлення біорізноманіття, кліматичні зміни та боротьба з пандемією коронавірусу. 
       День Землі нагадує усім, що дії кожної людини можуть багато змінити, що одна людина може спалити ліс, де загине все живе, а друга людина посадить сад, вичистить струмок чи джерело, прибере в лісі, цим самим піклуючись про чистоту і красу навколишнього середовища.
 
 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар