пʼятниця, 23 квітня 2021 р.

День книги і авторського права

      

     Всесвітній день книги та авторського права святкують щорічно 23 квітня ось уже 26 років. У квітні 1995 р. Генеральна конференція ЮНЕСКО заснувала Всесвітній день книги і авторського права. Сьогодні Всесвітній день книги святкують у 190 країнах світу.  Завдяки книгам ми не тільки отримуємо простий і зрозумілий доступ до ідей і знань, моральних і духовних цінностей, ми торкаємося до справжніх творчих досягнень та розумінню краси нашого людства. 

    День книги, здавалося б, що це за свято? Це не Новий Рік, не Різдво, не Великдень та не день народження. Та для тих, хто живе світом книжок — це особливий день. Адже, як можна не любити книги, коли, завдячуючи їм, ми проживаємо безліч маленьких життів? Змагатися з драконами, бути учасником історичних подій, переживати бурхливий роман чи перевернути свій світогляд з ніг на голову — все це можна зробити, просто перегортаючи сторінки.   

      Відсвяткувати день книжки можна, звісно, за читанням хорошої літератури. Також, подарувати близькій людині книжку. А прочитані книжки — не зберігати на поличці, щоби стояли без діла. Роздати їх друзям, подарувати бібліотеці чи віддати на благодійність. Адже книжки — це не прикраса для стіни, їх потрібно передавати від читача до читача. Гарна книга може зробити людину розумнішою або щасливішою. Паскаль говорив, що кожну книжку треба вміти читати.


   У Всесвітній день книги і авторського права нашій бібліотеці  подаровано від літературного об'єднання "Горгани"   новий,  5-й випуск  творчих здобутків наших  краян.                  

      Тож зі святом вас, шановні читачі, письменники, поети, видавці та працівники бібліотечної сфери! Нехай ваше життя буде сповнене творчістю, натхненням, радістю та задоволенням від читання, пізнанням незнаного та відкриттям незвіданого.

Немає коментарів:

Дописати коментар