пʼятницю, 8 березня 2024 р.

Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон

 

     В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство.

Перші березневі дні пов’язані з іменем Тараса Григоровича Шевченка, його славою, його духом, його мудрістю, його любов’ю до України. Творчість Тараса Шевченка давно стала найважливішим і нетлінним складником українського народу.

    9-го березня, вся Україна, а заразом і весь Світ, відзначають 210 річницю з Дня народження великого Кобзаря, свíточа української культури і мистецтва — Тараса Григоровича Шевченка. Проживши на цій землі лише 47 років, Тарас Григорович назавжди залишився у світовій історії як персоніфікований дух Української Нації, незламного народу, який споконвіку прагнув волі і свободи, за які у результаті сплатив надвелику ціну, ба більше — продовжує платити і сьогодні…

     До ювілею Тараса Шевченка   в бібліотеці розгорнуто книжкову ілюстративну виставку  «Постать, що єднає Україну», де представлена літературна спадщина Великого Кобзаря, життєвий і творчий шлях митця.

      З дітьми спільно з клубом проведено літературну галерею «Кобзарю! Знов до тебе я приходжу, бо ти для мене совість і закон».

                    
         Весь життєвий і творчий шлях Великого Кобзаря вчить і надихає нас любити свою Вітчизну, безкорисливо служити їй, берегти та розвивати українське слово, пісню, традиції. Адже саме він дарував вічність українському слову, передбачив наше майбутнє, його «Кобзар» для українців – як Євангеліє.

    

Немає коментарів:

Дописати коментар