четвер, 22 лютого 2024 р.

Мова - духовний скарб нації

               

    Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб — МОВА. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.

         З метою виховання шанобливого ставлення до рідної мови, турботи про її чистоту та багатство, збереження як нематеріального культурного спадку  в бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Мова – духовний скарб нації».


         На виставці представлені книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української. Мета цієї виставки – поглибити знання про мову, як основу духовності; виховати любов і повагу до української мови, як мови державної та материнської; спонукати читачів до роздумів про долю рідного краю та його славних синів, про свою приналежність до українського роду.

       Нехай наша рідна мова стане надбанням, щоб її шанували, вивчали та говорили нею.




Немає коментарів:

Дописати коментар