пʼятницю, 16 лютого 2024 р.

Ми овіяні духом єднання

                                               

               Сьогодні, 16-го лютого, вся Україна відзначає державне свято – День єдності.

14 лютого 2022 року президент Володимир Зеленський у зверненні до українського народу заявив про впровадження нового свята - Дня єднання.

       Ідея цього свята в тому, щоб показати світу, в тому числі росіянам, єдність українського народу на тлі військової  загрози. Україна майже  вже 2 роки показує всьому світу свою силу, міць і волю у боротьбі з ворогом. Тому сьогодні , як ніколи українці повинні єднатися : бо в єдності сила, у єдності перемога!

     З метою залучення уваги до зміцнення єдності українців та підтримку всіх демократичних миролюбних сил у світі, для консолідації суспільства навколо територіальної цілісності, соборності та захисту незалежності України бібліотека долучилася до відзначення цього свята.  З нагоди Дня єднання України та виховання у дітей  почуття патріотизму і гордості за свою державу в бібліотеці  проведено історичну хвилинку єднання « Ми овіяні духом єднання»,а також  влаштовано книжкову виставку  патріотичного спрямування «Україна - Єдина! Україна - це Ми!», яка покликана поглибити знання  про історію України, виховувати патріотичні почуття, повагу до державних свят і символів України.



        Усіх зі святом, з Днем єднання України! Зараз головний механізм консолідації українського суспільства має полягати у припиненні висування будь-яких пропозицій та ідей, що роз’єднують нас. Українці повинні об’єднатися не лише задля перемоги, а й задля майбутнього процвітання нашої країни. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови духовно багатої, вільної та демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки. Навіть зараз, в нелегкі часи для нашої Батьківщини, ми не перестаємо вірити, що територіальна цілісність України, навіки залишиться непорушною. Адже вона скріплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України



Немає коментарів:

Дописати коментар