пʼятницю, 19 січня 2024 р.

Вона - наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна"

                                                      

     22 січня 1919 року – день ухвали Акту Злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки. Цій даті судилося навічно вкарбуватися в історію України, а 22 січня було проголошено всенародним святом. День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.

      З нагоди цієї важливої історичної дати у бібліотеці  представлена тематична полиця  "Соборна Україна:   наша сила в єдності". Матеріали, представлені на тематичній полиці, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918 – початку 1919 року охопив майже всю Україну. Спільно з клубом для дітей   проведено годину історичної правди «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна ,вільна Україна».


         А також  для дітей  спільно з клубом   проведено годину історичної правди «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна ,вільна Україна».

         Соборність України – це результат тривалої боротьби українського народу за свою свободу та незалежність. І подвиги героїв України ХХІ століття доводять, що за 105 років бажання українців жити в соборній незалежній Україні тільки укріпилося. Це бажання, яке тече по жилах нових поколінь українців, обов’язково допоможе їм вирости гідними громадянами своєї держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар