вівторок, 8 лютого 2022 р.

Інтернет - користь чи прихована небезпека

                                                

   8 лютого 2022 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”.

 Бібліотека провела   інформаційну онлайн годину  " Інтернет - користь чи прихована небезпека". 

          День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) відзначається другого дня (у вівторок), другогоижня, другого місяця (лютого) з 2004 року з метою популяризації більш безпечнішого і більш відповідального використання онлайн-технологій і мобільних телефонів, особливо серед дітей і молодих людей в усьому світі.

Запроваджений цей день у 2004 за ініціативи європейських некомерційних організацій: Європейської комісії, European SchoolNet, Insafe (European Safer Internet Network — Європейська мережа безпечного Інтернету). Компанія Insafe об’єднує 30 безпечних Інтернет-центрів онлайн у кожній з 27 країн Євросоюзу, а також в Ісландії, Норвегії.

Кожен Інтернет-центр складається з центру довіри, гарячої лінії та молодіжної групи. Гарячі лінії надають інформацію та поради дітям, підліткам, батькам і викладачам з тематики комп’ютерної безпеки. За телефоном гарячої лінії завжди можна повідомити про заборонений і нелегальний контент, зберігши при цьому конфіденційність.

День безпечного Інтернету має на меті об’єднання зусиль зацікавлених державних, громадських та приватних сторін для підвищення рівня знань про безпечне та відповідальне використання Інтернет-технологій, перш за все, серед дітей та молоді. У День безпечного Інтернету в багатьох країнах світу обговорюються шляхи безпечного використання молоддю Інтернету, питання Інтернет-етики, загрози протизаконного контенту.

 








 


 

       Дотримування основних правил в Інтернеті так само важливо, як і дотримуватися правил дорожнього руху, перебуваючи за кермом. Все, що є незаконним у повсякденному житті, є незаконним і в онлайні. Хоча Інтернет і надає безпрецедентні можливості для вільного спілкування, та водночас і накладає відповідальність за свої дії.

Немає коментарів:

Дописати коментар