вівторок, 23 листопада 2021 р.

Герої , що у вічність відійшли...

 

         Щорічно, 21 листопада, в Україні відзначається День Гідності та Свободи – свято на честь початку двох революцій: Помаранчевої революції (2004 р.) та Революції Гідності (2013 р.). Цього дня вшановується патріотизм і мужність громадян, які восени 2004-го і 2013-го захищали національні інтереси української держави та її європейський вибір, проявили своє прагнення до свободи.

          День Гідності та Свободи – особлива дата для кожного свідомого українця, для кожного справжнього патріота, адже саме в цей день найгостріше відчувається сила єдності та безмежна гордість за те, що наша Батьківщина багата на справжніх героїв з великим серцем і високим духом, спроможних захистити національну свободу та боротися за щасливе майбутнє прийдешніх поколінь.У День Гідності та Свободи віддаємо шану пам’яті Героям Небесної Сотні, великому братству безстрашних українців, яке заплатило найвищу ціну за свободу нашої держави.

   Не залишилася поза увагою ця історична подія і в  нашій  бібліотеці. 

     Події, тих недалеких буремних днів, описані в книгах, представлених на книжковій виставці - спомин " Герої, що у вічність відійшли...",а також  проведено інформаційну хвилинку  "Тернистий шлях до свободи" .

         
         На виставці представлені документальні та художні книги сучасних українських авторів про події на Майдані,  світлини Героїв Небесної Сотні. Тут є також фото , свідчення   очевидців, що були на Майдані Незалежності і на власні очі бачили криваве виборювання та мужнє здобуття свободи.

      Низький уклін всім захисникам української державності, які назавжди залишаться в пам’яті народу та будуть гідним прикладом для майбутніх поколінь! Пам’ятаймо кожне життя, покладене за свободу України, пам’ятаймо, що будь-яка темрява відступає, якщо на її шляху буде не один, а мільярди вогнів.

      Не забуваймо про минуле! Будуймо теперішнє! І борімося за майбутнє!


Немає коментарів:

Дописати коментар