пʼятниця, 19 червня 2020 р.

Перегортає пам'ять сторінки

      22 червня – День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні. Щорічно  в цей день  український народ вшановує світлу пам'ять жертв німецько-радянської війни (1941-1945) в Україні. День встановлено в Україні з метою всенародного вшанування пам’яті синів і дочок українського народу, полеглих під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, їх подвигу та жертовності на підтримку ініціативи громадських організацій ветеранів війни, праці, Збройних Сил і жертв нацистських переслідувань
     На знак вшанування пам’яті всіх борців, які загинули в час воєнного лихоліття визволяючи рідну землю від нацистських загарбників, в бібліотеці  оформлено виставку-пам’ять " Перегортає пам'ять сторінки".
       Матеріали виставки розповідають про початок війни, перебіг та наслідки цього трагічного періоду для України, висвітлюють питання про справжні причини війни та історичне значення перемоги над нацизмом. На виставці також представлені видання, до яких увійшли спогади ветеранів про мужню боротьбу з фашистськими загарбниками та поіменні списки з біографічними даними тих громадян України, учасників та ветеранів війни, чия доля безпосередньо пов’язана з Івано-Франківською областю.
         Життєписи цих людей – уроки істинної мужності та патріотизму для сучасників. Вічна пам’ять загиблим. Честь і слава живим героям!
     З матеріалами виставки можуть ознайомитися усі бажаючі.

Немає коментарів:

Дописати коментар