пʼятниця, 12 червня 2020 р.

Літо, книга, позитив!

     Нещодавно  книжковий фонд   нашої   бібліотеки  поповнився новою літературою для дітей.  Пропонуємо  юним користувачам ознайомитись з новими надходженнями, переглянувши віртуальну виставку «Літо, книга, позитив!».  
      Мензатюк З. Таємниця козацької шаблі [Текст] / З. Мензатюк.  - Київ.: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019.-160 с. . "
     Таємниця козацької шаблі" - ця гостросюжетна повість відомої української письменниці Зірки Мензатюк увійшла до шкільної програми за 5-й клас. Усе почалося з того, що в сімейства Руснаків з'явилася Машка — старенька, пошарпана, а все ж нічогенька машина. А далі один пришелепкуватий привид повідомив, що давня козацька реліквія може втрапити в погані руки... Шалені перегони, смертельні пастки, нові знайомства з класними й не дуже класними хлопцями, небезпечні, сповнені містики і захвату мандрівки стародавніми замками України у пошуках козацької шаблі... Не відірвешся, доки не дочитаєш.

     Кокотюха А. Таємниця козацького скарбу[Текст]: детектив / А. Кокотюха. - Київ. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. -224 с.
         Перша книга про шукачів скарбів. Перед Вами справжній детектив, у якому беруть участь хлопчаки-школярі — тямущий Данько і спортивний Богдан, дівчинка Галка з навіженим страусом на прізвисько Футбол, кілька дорослих вуркаганів, а також непривітна ватага на чолі з Льонькою Гайдамакою. А мова тут про... про справжній козацький скарб — бочку золотих монет і золоту козацьку булаву. Вже триста років ведуться пошуки цього безцінного скарбу, і от лише в наші дні двоє школярів під час літніх канікул випадково стають так близько до             розгадки таємниці... Отож, пан чи пропав?!

     Дерманський С. Царство Яблукарства[Текст]/ С. Дерманський. - Харків: Теза, 2019.-186 с.
         Повість Сашка Дерманського «Царство Яблукарство» насамперед привертає увагу динамічним сюжетом, сповненим фантастичних і реальних подій. За яскравими пригодами семикласника Натана і його друга Тимка криється символічна історія дивовижної країни, в якій люди колись жили у злагоді та добрі, але поступово зчервивіли, і край їхній став Царством Черв’якарством.
Урятувати від зчервивіння не лише казковий світ царства, але й реальний, земний непросто, але виявляється, під силу Натанові та його друзям. Для цього слід розгадати абсолютно незрозуміле, на перший погляд, пророцтво, а ще – переконатися, що старенька яблунька на бабусиному подвір’ї справді надзвичайна, а її плоди мають чарівну силу.


      Вдовиченко Г. Чорна-чорна курка[Текст] / Г. Вдовиченко. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. - 52 с.
      Нова книжка відомої української письменниці Галини Вдовиченко — авторки популярних дитячих книжок «36 і 6 котів» та «36 і 6 котів-детективів» — про те, що звичайна домашня курка може виявитися геть непересічною птахою! Вигадницею неймовірних історій та нових забав, редакторкою «Чорнокурківського вісника», танцівницею фламенко, мешканкою високого горіха… У неї є крилата мрія і життєвий девіз «Курку з курсу не зіб’єш!». Чорна-чорна курка мріє літати? Не смішіть пташиний двір! Але той, хто над нею сміється, ще просто не знає, що вона вигадає для того, аби стати птахою високого польоту! Динамічні, іронічні і дотепні ілюстрації знаної в Україні художниці Наталки Гайди тонко передають характер героїв книжки і становлять одне ціле з текстом.

    Куліш-Гальчинська В. Сонячна юшка [Текст] : вірші, загадки / В. Куліш-Гальчинська, ілюстрації Н. Котилевська. -  Київ: Веселка, 2018. - 39 с.
   Веселі й мелодійні вірші, дотепні загадки сучасної української письменниці письменниці з яскравими й вигадливими малюнками молодої художниці здатні полонити читача будь-якого віку, бо привертають увагу до краси навколишнього світу, кумедних життєвих ситуацій, дарують радість. Відзначена Літературно-мистецькою премією імені Олени Пчілки 2018 р.

      Гокінг Л. Джордж і корабель часу [Текст] / Л. Гокінг;  пер. з англ. Г. Лелів. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. - 384 с.
     Коли Джордж застрибує в космічний корабель і разом із вірним супутником Бульцманом мчить крізь незнані простори, то навіть уявити не може, чим усе обернеться. Бо приземлившись, вони опиняються... ні, не на іншій планеті, не в іншій галактиці — а в майбутньому! На хлопця чекає напівзруйнована Земля, якої він не може упізнати. Світ, у якому живуть залякані люди, змушені підкорятися режимові пихатого самодура Трелліса Дампа, світ, де заборонили науку, світ, з якого зникли старовинні міс¬та й тропічні ліси, а повітря перетворилося на смог... Чи відшукає Джордж свою давню подружку Енні? І головне — чи вдасться йому змінити похмуре майбутнє? Тож не зволікай і поспіши якнайшвидше дізна¬тися, чим завершаться неймовірні пригоди двох друзів, які так полюбилися мільйонам читачів з усього світу!

     Касдепке Г. Міфи для дітей [Текст] : 20 грецьких міфів / Ґ. Касдепке . - Львів: Урбіно, 2018. - 200 с.
     Гжегож Касдепке знайомить дітей з Олімпом, горою, де живуть грецькі боги, які без угаву бенкетують і веселяться. А ще – із Грецією звичайних смертних, де живуть люди й міфічні створіння. Робить це автор так кумедно й так незвично, що цю книжку із задоволенням читатимуть не лише дітлахи! Міфи навчають і водночас розважають завдяки авторському почуттю гумору. Сучасна мова, якою послуговується Ґжеґож Касдепке, його дотепність та відчуття слова допоможуть дітям краще пізнати й полюбити античні часи, пробудити до них справжню цікавість.

Андрусяк І. М'яке і пухнасте [Текст] : вибрані твори у 2 т. Т. 2. / І. Андрусяк . - Тернопіль: Богдан, 2019. - 264 с.
   До другого тому вибраних творів відомого поета і дитячого письменника Івана Андрусяка увійшли твори, адресовані дітям. Це зокрема вірші з популярних збірок «М’яке і пухнасте», «Звіряча абетка», «Чупакабра та інші зайчики», «Лякація» та ін.; п’єси «Зайчикові знахідки» і «Як подружитися з Чакалкою»; повісті «Дядько Барбатко сміється» і «Сорокопуди, або Як Ліза і Стефа втекли з дому». «Дитяча» творчість автора удостоєна низки престижних українських і міжнародних премій та відзнак («Золотий лелека», Корнійчуковська премія, «Дитячий поет року», «ЛітАкцент року», «White Ravens» та ін.) і включена до нової шкільної програми для вивчення в 2-4 класах.
                                   
     Страуд Дж. Амулет Самарканда Текст / Дж. Страуд: пер. з англ. В. Панченко. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. - 408с.
     Ця феєрично-захоплива історія відбувається в сучасному Лондоні. Але не в тому, про який ми знаємо, а в Лондоні, контрольованому чарівниками, де чимало всіляких демонів — джинів, бісів, афритів та інших мастаків магічного світу… Цей світовий бестселер уже встиг знайти мільйони відданих шанувальників серед читачів усіх вікових категорій.


  Страуд Дж. Око Голема [Текст] / Дж. Страуд; пер. з англ. В. Панченка. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА. 2019. - 528 с.  
    Ми знову в Лондоні, контрольованому чарівниками, яким служать джини, африти, фоліоти та інші химерні мешканці світу духів. У юного мага Натаніеля - тепер уже помічника міністра внутрішніх справ - новий клопіт. У місті почастішали таємничі атаки на магічні установи й заклади. Дедалі нахабніше поводиться підпільна організація «Спротив», що взяла собі за мету повалити владу чарівників. І найголовніше: у Лондоні з'явився ґолем - моторошне велетенське чудовисько, непід­датливе до будь-якої зброї й заклять, яке нищить на своєму шляху геть усе. На наших героїв - Ната­ніеля і його норовистого, але могутнього джина Бартімеуса чекають нові випробування і неймовірні пригоди... Це захоп­ливе продовження повісті «Амулет Самарканда» не зали­шить бай­дужим жодного читача будь-якого віку. 

    Страуд Дж. Сходи, що кричать[Текст]/ Дж. Страуд; пер. з англ. В. Панченко. - Київ: А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. - 320 с.  
   На території Лондона виникла зловісна проблема: різноманітні примари, привиди та духи з'явилися по всьому місту, і ведуть вони себе не зовсім приязно. Але існують молоді люди, що володіють психічними здібностями, необхідними для того, щоб побачити та викорінити цих надприродних ворогів. Виникло багато різних агентств по виявленню паранормального, вони готові братися за небезпечну роботу, і звичайно ж, вони знаходяться в жорсткій конкуренції за бізнес. За сюжетом книги відважна і талановита Люсі Карлайл об'єднується з Ентоні Локвудом, харизматичним лідером одного невеликого агентства, яке працює незалежно. Після того, як завдання призводить до жахливого відкриття і катастрофічного кінця, Люсі, Ентоні, і їх саркастичний колега Джордж змушені взяти участь в небезпечному розслідуванні, що стосується одного з найбільш часто відвідуваних будинків в Англії. Чи вдасться Локвуду і Ко пережити легендарну Сходи, що кричать і Червону Кімнату?
         Ми хочемо, щоб ваше літо було книгами зігріте, тож запрошуємо вас  відвідати нашу бібліотеку після карантину.  

Немає коментарів:

Дописати коментар