суботу, 10 листопада 2018 р.

Мова - скарбниця духовності народу

     Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця мова українська. Із сивої давнини бере початок вона. Мова - то цілюще джерело, і хто не припаде до нього вустами, той сам всихає од спраги. Мова - то найперша ознака нації. Є мова - є і держава, є народ. Є мова - є і пам'ять про наше минуле, наших дідів-прадідів.
     9 листопада - День української писемності та мови. Це одне з наймолодших державних свят. Його запроваджено 1997 року за ініціативою Всеукраїнського товариства "Просвіта" імені Тараса Шевченка.
     В бібліотеці проведено  годину мовознавства " Мова - скарбниця духовності народу". Під час заходу присутні познайомилися зі скарбами української мови, з її величезними можливостями, а також їм була представлена слайд-презентація "9 листопада - День української писемності та мови", під час якої  вони згадали історію виникнення писемності,  відчули красу рідної української мови.
       До відзначення цього свята в бібліотеці влаштовано книжково-ілюстративну виставку "Мова - скарбниця духовності народу". На виставці представлені книжкові видання про історію української мови та її роль в утвердженні української державності,  вислови та цитати відомих людей про її красу. 
      Відомий український вчений, мовознавець Іван Огієнко сказав: "Мова - душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб". Любіть, поважайте та вдосконалюйте нашу мову, адже мова, як і Україна,  - у нашому серці, і починається вона з кожного з нас. 

Немає коментарів:

Дописати коментар