вівторок, 27 листопада 2018 р.

Ми в цій землі житами проросли, щоб голоду не знали люди вічно

       У четверту суботу листопада щорічно всі українці - і в Україні і за її межами  - відзначають  сумний і болючий День пам'яті жертв голодоморів 1932-1933 років.   Голодомор ніколи не стане для нас історичною минувшиною: нестерпний біль шматує пам'ять не тільки очевидців, а й усіх наступних поколінь. Наш обов'язок - вшановувати, увічнювати пам'ять про знищених українців і пам'яттю зберігати духовну єдність поколінь.
     Тому до цієї дати працівники бібліотеки організували і провели годину пам'яті " Ми в цій землі житами проросли, щоб голоду не знали люди вічно"  та  влаштували  виставку - спомин "Свічка плакала в скорботі".
        На заході присутні  ознайомились  із трагічними сторінками тих страшних подій української історії, дізнались про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом "голодомор". Учасники заходу  переглянули документальний фільм "Голодомор. Великий злам" із серії " Невідома Україна".
        Голодомор 1932-1933 років в Україні назавжди залишиться в нашій пам'яті, як одна  з найстрашніших сторінок минулого, тому що пам'ять - це нескінченна книга, в якій записано все життя: і життя людини, і життя країни.

Немає коментарів:

Дописати коментар