четвер, 18 травня 2017 р.

Рушник - оберіг та молитва українського народу

     Щороку  третього четверга травня святкуємо Всеукраїнське свято - День вишиванки. Воно покликане зберегти споконвічні  народні традиції створення та   носіння вишитого одягу. Нині свято набуває особливого змісту, адже демонструє, що  українці - незламні духом, готові захищати свою країну, культуру та історію. 
     Вишиванки одягнули в кожному обласному центрі, багатьох містах, містечках і селах. Працівники бібліотеки також долучилися до цієї акції. Ось і в нашу бібліотеку в цей день завітали відвідувачі у вишиванках.  Вони охоче прослухали повідомлення бібліотекаря про історію відзначення Всесвітнього дня вишиванки та ознайомилися з переглядом літератури по даній темі.
      З  нагоди Всеукраїнського дня вишиванки бібліотечні працівники  організували  виставку  вишивок" Рушник  - оберіг та молитва українського народу".
       Протягом дня  вони знайомили читачів з книгами , в яких розповідається про історію вишиванки,  техніку її виконання і гаму  кольорів.
        Цей день став символом єдності українців, незалежно від мови і місця проживання. Адже, вишивка давно стала українським народним символом - оберегом, за  яким нас українців, упізнають в усьому  світі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар