середа, 8 березня 2023 р.

І став для нас Він світочем в віках


       В історії назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує людство. У перші березневі дні ми знову згадуємо великого сина нашого народу – Тараса Григоровича Шевченка. Тарас Шевченко… Геній, мислитель, пророк. Людина незвичайної долі й незвичайного таланту, що здобула світову славу.

      9 березня виповнюється 209 річниця  від дня народження великого українського пророка, поета, художника Тараса Григоровича Шевченка. Безперечно, це одна з найвидатніших постатей нашого народу. Загадку феномену особистості Шевченка досі не розгадано. Феномен поета відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам’ять. Тарас Шевченко все своє життя, весь свій могутній талант присвятив українському народові: своїм сучасникам і нам, нащадкам. Будьмо вдячні йому і за «Заповіт», і за «Гайдамаків», і за «Катерину». Читаймо Шевченкові твори, вивчаймо їх, шануймо те, що залишив нам у спадок Великий Кобзар.

      З нагоди 209 річниці від дня народження поета у бібліотеці оформлено  тематичну виставку -    вшанування " І став для нас Він світочем в віках", а також читачі нашої бібліотеки взяли участь у флешмобі  “Шевченко в моєму серці”.


        Тарас Шевченко — це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Шевченка — це святиня, якою дорожить і пишається український народ.




Немає коментарів:

Дописати коментар