вівторок, 27 липня 2021 р.

Християнство - історія і сучасність

 


     28 липня православні християни відзначають день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира. В цей же день відзначається День Хрещення Русі . Це дуже важливе церковне свято для нашої країни, а особливо для віруючих людей.

    До Дня Хрещення Русі -України    у   нашій  бібліотеці була презентована виставка – подія ”Християнство – історія і сучасність”  та проведено   годину історії.  На виставці представлені книги з фонду бібліотеки.

       Автори книг переносять користувачів в атмосферу історико-культурних подій, які відбувались під час масового хрещення у 988 році мешканців Києва, а згодом й інших міст держави князем Володимиром Святославовичем. Шанувальники української історії мають змогу дізнатися, що упродовж 25 років свого володарювання Володимир Великий для поширення християнства будував церкви й пожертвував десяту частину своїх прибутків на зведення Десятинної церкви,  для піднесення освіти він заснував школи, для розвитку мистецтва запрошував візантійських майстрів, для встановлення правосуддя змінив старе законодавство на християнське, для усуненя несправедливості він опікувався бідними, дбав про добробут своїх громадян. Володимир Великий проголосив християнство державною релігією, що значно вплинуло на подальший розвиток Київської держави, сприяло зростанню її міжнародного авторитету.

       Тож запрошуємо всіх бажаючих завітати до нашої бібліотеки  і поринути в захоплюючий світ історичних подій!


Немає коментарів:

Дописати коментар