середу, 24 лютого 2021 р.

Поетична квітка України

     Світ не знав такої поетеси. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серце і загорілася ясним вогнем. В промінні цього вогню світ пізнав творіння української поетеси, пройняті філософськими роздумами про людину очікуваного майбуття, сповнені незборимої сили заперечення зла і ствердження добра. Ця поетеса – Леся Українка. Вона – наша гордість, наш дороговказ.
          25 лютого виповнюється 150 років від дня народження Лесі Українки.  Лариса  Косач – Квітка  була неповторна, багатогранна і талановита  поетеса та драматургиня. Усе, що вийшло з під її пера, кличе до чогось піднесеного й будить добро у серцях.  Бо у кожному рядку, покладеному на папір Лесиною рішучою рукою, бринять струни її пристрасної  і ніжної душі. 
   До відзначення ювілею Лесі Україки в бібліотеці пройшли Лесині читання «Поетична квітка України». 


    Про Лесю Українку можна багато цікавого розповісти і дізнатися. Бо її життя – героїчна легенда, і її творила вона, перемагаючи важку хворобу, здобуваючи знання самоосвітою і творячи для нащадків таку неповторно прекрасну поезію. Справжня донька Прометея ! Тож знаймо про неї, гордімось нею, берімо все найкраще від неї!!!
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар