четвер, 20 серпня 2020 р.

Живи та міцній , українська державо!

     В історії українського народу є події, які мають надзвичайне значення, вони не втратили своєї актуальності й по сьогоднішній день. Однією з таких подій є здобуття незалежності 1991 року.

   День Незалежності України – головне державне свято України, яке відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР  Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.

 День Незалежності є дуже важливим для кожного українця. Цей день є не лише святом, коли ми одягаємо гарну вишиванку, робимо красиві фото, але й часом, коли ми просто маємо згадати про минуле України, про те, що відбувається у країні зараз, бо це є невід’ємною частиною нас самих. Адже, незважаючи на усі перешкоди на шляху до суверенітету, ми й наші предки змогли зберегти нашу мову, культуру, звичаї і, звичайно, прагнення до свободи, яке наче передається українцям з покоління в покоління.  До відзначення Дня Незалежності України в бібліотеці діє книжкова виставка  "Живи та міцній, українська державо!" 

                                  
       На виставці представлена література про шлях нашої держави до самостійності від давнини до сьогодення, про видатних особистостей, які зробили свій внесок у цей процес.

  Ця визначна дата навіки ввійшла в історію нашої молодої держави золотою  сторінкою її біографії, законодавчо закріпивши вікові прагнення українського народу до національного відродження та свободи.  29 років незалежності продемонстрували світу, що Україна відбулася як суверенна держава, здатна утверджувати демократичні цінності та захищати свободу.

      

Немає коментарів:

Дописати коментар