пʼятниця, 4 січня 2019 р.

Чарівне мереживо зимових свят

   Для мільйонів людей Різдвяні й новорічні свята - це час, який вони проводять разом з сім'єю і друзями, час відновлення тісних зв'язків. Чимало інших людей вважає ці свята часом, коли можна роздумувати про народження Ісуса Христа і про те , яку роль він відіграв у спасінні людства. Прийдешня низка новорічно-різдвяних свят - це відмінний привід для того, щоб урізноманітнити дозвілля.
   До відзначення різдвяних свят в бібліотеці влаштовано книжково-ілюстративну виставку "Чарівне мереживо зимових свят".   Виставка ілюструє як святкували новорічно-різдвяні свята українці. Тут ви знайдете цікаві книги про звичаї та традиції українського народу в зимові свята, як-то "Звичаї нашого народу "О. Воропая, "Дідух" В. Скуратівського, "Різдво-коляда і щедрий вечір" К. Сосенко, "Святвечір" В. Скуратівського та ін. Бібліотекарі проводять бесіди з читачами, розповідаючи їм про історію новорічної ялинки і традиції святкування: народні обряди , тексти колядок та щедрівок.
   Давні різдвяні  традиції відроджуються сьогодні. У багатьох місцевостях України, у багатьох родинах урочисто відзначається Різдво, відбуваються колядування і щедрування.
    Тож хай Різдвяні свята проходять в українських домівках весело і з любов'ю.

Немає коментарів:

Дописати коментар