пʼятницю, 27 квітня 2018 р.

Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить...

        26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства - вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 32 роки цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини.
       Кожного року ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків . Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.
        З метою виховання небайдужості до минулого і майбутнього своєї держави, співчуття до  чужого болю як до свого, до загальнонародного болю як особистого, почуття любові до людини, землі , держави бібліотека провела годину історичної правди "Гірчить Чорнобиль,  крізь роки гірчить..." та оформила  книжково-ілюстративну виставку.
        Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг,  який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.

Немає коментарів:

Дописати коментар