середу, 7 вересня 2016 р.

І золотим пером написані слова тобі, Україно...

Україно моя, я без тебе
                                         наче птах, що живе без польоту.
   Україно моя, я до тебе
    прилечу   із далеких доріг.
Україно моя, чисте небо
І колосся в твій символ влилося.
Україно, я чую твій голос -
голос той, що пітьму переміг.

         Саме під такі поетичні рядки  у сільському клубі с. Ясень  28 серпня проходило свято до Дня незалежності. Свято   розпочалось звучанням Державного Гімну України та вшануванням памя'ті героїв, що віддали і віддають своє життя за волю і незалежність України.
        Ведучі свята  бібліотекар  сільської  бібліотеки  Богданна Смик  та  студентка Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Тетяна Смик провели екскурс-подорож  по рідній країні, ознайомили присутніх з історією України, її державним устроєм , символікою, природними багатствами та культурою, даючи цілісне уявлення про Україну як демократичну незалежну державу.
          Організатор свята завідувач клубом Зінаїда Смик для проведення заходу відібрала цікаві та майстерні номери. Вчитель української мови та літератури Наталія Кривун  майстерно продекламувала   свій власний вірш " Моя Україно", а   вірш   присвячений  героям Небесної Сотні  прочитала  автор, учениця 5-Б класу Діана Пліш.
       Зачарувала своїм співом учениця 6-А класу Яна Михайлишин, яка виконала пісні"З днем народження, Україно"та пісню Джамали "1944".
          Студентка Київського державного інституту театрального мистецтва ім. І. Карпенка -Карого  Марічка Кос майстерно виконала пісні "Соколята" та "Україна і Бог", а у виконанні  студентки Коломийського медичного коледжу Іванни  Олексюк прозвучали пісні "Україна" та "  Лише у нас на Україні".
        Також своїм співом  зачарувала присутніх учениця 7 класу Евеліна Рараговська піснею "Журавлина доля ". У виконанні  учасників церковного хору церкви Петра і Павла прозвучали пісні "Молоді літа" та " Стою перед іконою."
       Не залишив байдужими присутніх дует"Мелодія", який працює про клубі с. Ясень. У їх виконанні прозвучали пісні "Батькам" , "Для тебе" та ін.
        З  привітальним словом на святі звернувся голова Ясенської сільської ради Віктор  Рараговський, який  побажав   присутнім здоров'я, злагоди , взаєморозуміння , миру в родинах та в Україні, висловив подяку  організаторам та учасникам цього свята.
       Святкову атмосферу та піднесений настрій присутнім  додало прекрасне оформлення сцени та книжково-ілюстративної виставки "Живи та міцній, українська  державо",  яку підготували працівники бібліотеки.
        Присутні на святі краяни залишали сільський клуб з піднесеним настроєм, дякували організаторам та виступаючим за чудове свято та прекрасно проведений час.

Немає коментарів:

Дописати коментар