пʼятницю, 26 лютого 2016 р.

Мрії зламане крило

     У рамках відзначення 145-річного ювілею геніальної української поетеси Лесі Українки, в нашій бібліотеці відбувся поетичний вернісаж «Мрії зламане крило». Користувачі побували у царстві мудрого й красивого, правдивого і цінного, сильного і ласкавого, доброго і мужнього слова поетеси. 
Є люди, як свічки,-
Згорають, відходять у небуття.
Є люди, як зірки,-
Горять, і світять все життя.
    Зіркою такої величини є Леся Українка. Людина виняткової мужності і принциповості, духовної краси і мистецького обдарування, чиє ім'я овіяне особливою всенародною любов'ю. Учні перегорнули сторінки книги життя поетеси, які мелодійно перепліталися з декламацією її поетичних творів. Як зачаровано звучали такі до болю знайомі рядки: «Хто вам сказав, що я слабка», «Надія», «Хотіла я тебе, мов плющ, обняти», «На шлях я вийшла ранньою весною» та багато інших. А з якою невимовною тугою звучав лист Лесі до Сергія Мержинського. Весь поетичний вернісаж був пронизаний легким сумом, присутнім у ліричній поезії, глибокою любов'ю до рідної землі, неньки України. 
   «…Вона була, є і буде. Дякуймо за це долі, що зродила на нашій землі Лесю Українку, яка стала символом і гордістю нашої України, яка вірила у своє безсмертя і стала безсмертною», - щиро промовляли юні поціновувачі Лесиного слова. Захід було підсилено книжковою виставкою, оглядом літературної спадщини поетеси.




Немає коментарів:

Дописати коментар