Меню

вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Нація нескорених: від козацтва до сьогодення

 

     14 жовтня в Україні відзначають День захисників і захисниць України, а також свята Покрови Пресвятої Богородиці та День Українського козацтва. 

Цього дня українці вшановують усіх захисників, які, не шкодуючи власного життя, боролися  та борються за мир, свободу і незалежність нашої держави. У воєнний час це безсумнівно найважливіше світське свято в році, адже тільки завдяки військовим, медикам і волонтерам Україна зберегла свою незалежність.

     З метою національно-патріотичного виховання молоді, до свята підготовлено книжкову виставку «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»  та проведено   урок мужності.

    На  експозиції представлено документи, публікації та ілюстровані видання, які висвітлюють мужність та відвагу наших захисників та захисниць від історичних витоків українського лицарства до сьогодення; знайомлять читача з подвигами українських героїв, які боронили та продовжують відстоювати свободу, честь та незалежність нашої Батьківщини.

                                         

       День захисника України – це свято народу. Це свято України! Її міцності, , її величі, її сили! Свято кожного, хто усвідомив свою причетність до нескореної та духовно багатої нації.

  Ми вшановуємо синів і дочок, хто віддав своє життя за свободу Батьківщини, за нашу  свободу і незалежність. Низькій уклін захисникам рідної землі, які наразі відстоюють її кордони! Шана і слава захисникам, слава Україні, Героям слава!


 

Немає коментарів:

Дописати коментар